Grön ärtpuré med laxstrimlor

Du behöver 3.5 dl vatten 0.5 st hönsbuljongtärning 250 g gröna ärter frysta 1 st schalottenlök riven 1.5 dl kelda laga lätt eller liknande 0.5...

Du behöver

  • 3.5 dl vatten
  • 0.5 st hönsbuljongtärning
  • 250 g gröna ärter frysta
  • 1 st schalottenlök riven
  • 1.5 dl kelda laga lätt eller liknande
  • 0.5 msk majsstärkelse
  • salt vitpeppar

Servera med:

100 g kallrökt lax strimlad
1 msk dill plockad
2 msk purjolök strimlad
knäckebröd
ost

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Koka upp vatten och buljongtärning i en kastrull. Tillsätt ärterna och löken. Låt sjuda 10 minuter. Mixa till en slät soppa med stavmixer eller passera ärterna genom en sil.

2
Skaka samman laga lätt med majsstärkelse i en redningsbägare. Häll redningen i soppan under omrörning och låt soppan sjuda 3 minuter. Smaka av med salt och vitpeppar.

3
Servera soppan med strimlad rökt lax, plockad dill och strimlad purjolök. Det är gott med knäckebröd och ost till.


Kommentar:
Det är också gott med pepparrot i soppan tillsammans med den rökta laxen.

Scroll to Top