Du behöver
- 0.5 dl flytande fett
- 1.5 dl glutenfri mjölmix (laktosfri)
- 5 dl mjölk
- 3 st ägg uppvispade
- 1 msk socker
Till syltgrädden:
1.5 dl vispgrädde
1 dl sylt
Ugn: 225°
Det här behövs till 4-6 port:
Gör så här
1
Sätt på ugnen och klä en ugnssäker form, 20×30 cm, med bakplåtspapper. Smörj också papperet för säkerhets skull så att du är säker på att pannkakan släpper underlaget.
2
Värm fettet i en kastrull och fräs samman med mjölmixen. Späd med mjölken i omgångar och låt koka samman.
3
Dra kastrullen från värmen och blanda i de uppvispade äggen och sockret.
4
Skrapa ned smeten i formen och grädda mitt i ugnen till lagom färg, 25-30 minuter. Låt pannkakan svalna av och stjälp upp den på fat.
5
Vispa grädden och blanda med sylten. Bred ut syltgrädden i ett jämnt lager över pannkakan och rulla ihop. Skär upp i bitar så som du ser på bilden.