Pannkaksrulle med syltgrädde

Är minst lika gott som det ser ut.

Du behöver

  • 0.5 dl flytande fett
  • 1.5 dl glutenfri mjölmix (laktosfri)
  • 5 dl mjölk
  • 3 st ägg uppvispade
  • 1 msk socker

Till syltgrädden:

1.5 dl vispgrädde
1 dl sylt

Ugn: 225°

Det här behövs till 4-6 port:

Gör så här

1
Sätt på ugnen och klä en ugnssäker form, 20×30 cm, med bakplåtspapper. Smörj också papperet för säkerhets skull så att du är säker på att pannkakan släpper underlaget.

2
Värm fettet i en kastrull och fräs samman med mjölmixen. Späd med mjölken i omgångar och låt koka samman.

3
Dra kastrullen från värmen och blanda i de uppvispade äggen och sockret.

4
Skrapa ned smeten i formen och grädda mitt i ugnen till lagom färg, 25-30 minuter. Låt pannkakan svalna av och stjälp upp den på fat.

5
Vispa grädden och blanda med sylten. Bred ut syltgrädden i ett jämnt lager över pannkakan och rulla ihop. Skär upp i bitar så som du ser på bilden.

Scroll to Top