Du behöver
- 600 g fiskfilé hoki eller kolja
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 bitar fänkål
- 6 st potatis
- 1 st squash liten
- 1.5 msk olivolja
- 1 st burk krossade tomater
- 1 dl vitt vin
- 6 dl fiskbuljong
- 0.5 st saffran kuvert
- 1 tsk timjan
- salt och peppar
Till servering:
bröd
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Skär fisken i bitar, men inte för små! Hacka lök och vitlök. Skär fänkålen i strimlor, potatisen i kuber och squashen i bitar.
2
Fräs lök, vitlök, potatis och samtliga grönsaker i olivoljan i en kastrull. Fyll på med tomater, vin och buljong. Smaksätt med saffran, timjan, salt och peppar. Låt puttra i 10 minuter. Tillsätt fisken och låt alltsammans puttra i ytterligare ca 5 minuter. Servera med bröd.