Mustig fisksoppa

Saffransdoftande och matig.

Du behöver

  • 600 g fiskfilé hoki eller kolja
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 bitar fänkål
  • 6 st potatis
  • 1 st squash liten
  • 1.5 msk olivolja
  • 1 st burk krossade tomater
  • 1 dl vitt vin
  • 6 dl fiskbuljong
  • 0.5 st saffran kuvert
  • 1 tsk timjan
  • salt och peppar

Till servering:

bröd

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Skär fisken i bitar, men inte för små! Hacka lök och vitlök. Skär fänkålen i strimlor, potatisen i kuber och squashen i bitar.

2
Fräs lök, vitlök, potatis och samtliga grönsaker i olivoljan i en kastrull. Fyll på med tomater, vin och buljong. Smaksätt med saffran, timjan, salt och peppar. Låt puttra i 10 minuter. Tillsätt fisken och låt alltsammans puttra i ytterligare ca 5 minuter. Servera med bröd.

Scroll to Top