Fisksoppa med miniaioli

Receptet kan lätt dubbleras för att kunna serveras till många.

Du behöver

  • 5 dl vatten
  • 2 msk hummerfond konc
  • 1 msk tomatpuré
  • 0.5 dl vin eller citronsaft och vatten
  • 4 st potatis skalade och skivade
  • 1 st morot skalad och skivad
  • 1 st selleri i bitar
  • kolja ca 300 g och torsk
  • 1 st purjolök skivad
  • 25 g sockerärter i bitar
  • 1 dl räkor skalade
  • 2 msk dill hackad
  • salt och peppar

Aioli:

1 dl minifraiche 5 %
1 msk lättmajonnäs
1 st vitlöksklyfta riven
salt och peppar

Servera med:

brytbröd grovt

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Koka upp vatten, hummerfond, tomatpuré och vitt vin i en gryta.

2
Lägg ner potatis, morot och selleri. Koka dem mjuka, ca 5 minuter.

3
Skär fisken i bitar och lägg ner i soppan tillsammans med purjolök och sockerärter. Sjud soppan 3 minuter. Smaka av med salt och peppar.

4
Tillsätt räkor och dill strax före serveringen.

5
Blanda minifraiche med lättmajonnäs och vitlök. Smaka av med salt och peppar. Servera soppan med grovt brytbröd.

Scroll to Top