Du behöver
- 5 dl vatten
- 2 msk hummerfond konc
- 1 msk tomatpuré
- 0.5 dl vin eller citronsaft och vatten
- 4 st potatis skalade och skivade
- 1 st morot skalad och skivad
- 1 st selleri i bitar
- kolja ca 300 g och torsk
- 1 st purjolök skivad
- 25 g sockerärter i bitar
- 1 dl räkor skalade
- 2 msk dill hackad
- salt och peppar
Aioli:
1 dl minifraiche 5 %
1 msk lättmajonnäs
1 st vitlöksklyfta riven
salt och peppar
Servera med:
brytbröd grovt
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Koka upp vatten, hummerfond, tomatpuré och vitt vin i en gryta.
2
Lägg ner potatis, morot och selleri. Koka dem mjuka, ca 5 minuter.
3
Skär fisken i bitar och lägg ner i soppan tillsammans med purjolök och sockerärter. Sjud soppan 3 minuter. Smaka av med salt och peppar.
4
Tillsätt räkor och dill strax före serveringen.
5
Blanda minifraiche med lättmajonnäs och vitlök. Smaka av med salt och peppar. Servera soppan med grovt brytbröd.