Biff med grönpepparsås och klyftpotatis med timjan

Härlig pepparbiff med örtkryddad potatis är läcker bjudmat.

Du behöver

  • 2 st ryggbiff ca 2 cm tjocka
  • salt peppar
  • 2 tsk grönpeppar torkad
  • 2 tsk matfett

Sås:

1.5 dl vatten
2 msk kalvfond konc
2 dl minifraiche 5 %
1 tsk senap skånsk
1 tsk tomatketchup
1 tsk grönpeppar torkad

Potatis:

400 g potatis fast sort
2 tsk matfett flytande
timjan
flingsalt

Ugn: 225º

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Gör klyftpotatisen först. Skölj och skrubba potatisen. Dela den i klyftor. Lägg den i en ugnssäker form. Tillsätt flytande matfett. Ta med händerna och massera in matfett på ytan av potatisen. Strö över timjan och flingsalt. Tillaga potatisen i mitten av ugnen, ca 15 minuter.

2
Torka av köttet med hushållspapper. Salta och peppra med smulad grönpeppar. Värm stekpannan med matfett. Låt fettet tystna och bryn sedan biffarna på medelvärme, ca 2 minuter per sida. Lägg dem i en ugnssäker form och fortsätt tillagningen i ugnen ca 5 minuter.

3
Låt köttet vila innan det skärs upp i bitar.

4
Rör ner 1 1/2 dl vatten i stekpannan tillsammans med kalvfond, minifraiche, senap och ketchup. Tillsätt extra grönpeppar och låt såsen sjuda under omrörning, ca 3 minuter. Smaka av såsen.

5
Servera köttet med sås, klyftpotatis och sallad.

Scroll to Top