Marinerade kycklingspett

Serveras med örtsås.

Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer
  • 16 st grillspett i trä

Marinad:

2 msk imperial soy Mrs Cheng
2 msk majsolja
0.5 tsk paprikapulver
1 tsk lökpulver
0.5 tsk chili Santa Maria
2 krm salt
1 tsk honung flytande
2 krm svartpeppar nymald

Sås:

2 dl turkisk yoghurt
0.5 dl lättmajonnäs
1 st lime rivet skal
1 tsk honung flytande
2 msk persilja hackad
2 msk citronmeliss hackad
salt och peppar

Ugn: 225º

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Skär kycklingfiléerna i fyra avlånga bitar, lagom stora för spetten.

2
Blanda samman marinaden av soja, olja, paprikapulver, lökpulver, chili spicemix, salt, peppar och honung i en skål. Lägg ner köttet i marinaden, ca 1 timme. Blanda runt köttet så att marinaden kommer åt köttet. Lägg grillspetten i kallt vatten.

3
Trä köttet på spetten och lägg dem i en ugnssäker form där spetten får gott om plats. Stek köttet i mitten av ugnen, ca 15 minuter. Vänd spetten efter halva tiden. Pensla med vätskan i formen.

4
Blanda yoghurt och lättmajonnäs till såsen i en skål. Tillsätt rivet limeskal, honung, persilja och citronmeliss. Smaka av örtsåsen med salt och peppar. Servera spetten varma eller kalla med örtsåsen.

Scroll to Top