Du behöver
- 5 dl vispgrädde
- 1 dl gelésocker multi
- 1 tsk citronskal finrivet
Gelétopp:
227 g ananas 1 liten burk
0.5 dl vatten
1.5 msk citronsaft pressad
0.75 dl gelésocker multi
Marinerade jordgubbar:
3 dl jordgubbar
1 st lime
1 msk socker
Det här behövs till 5-6 port:
Gör så här
1
Häll grädde, gelésocker och rivet citronskal i en liten kastrull. Låt det koka upp under omrörning. Fördela det i 5-6 portionsglas. Ställ det kallt att stelna.
2
Lägg ananaskross med sitt spad i en kastrull. Tillsätt vatten, pressad citronsaft och gelésocker. Låt det koka upp. Ställ det att svalna något.
3
Fördela ananasgelén över pannacottan och jämna till ytan lite. Ställ det kallt att stelna.
4
Ansa jordgubbarna och dela dem i mind-re bitar. Skölj och torka limen. Riv skalet fint. Lägg jordgubbarna i en skål och strö över socker och rivet limeskal. Låt det stå en stund innan pannacottan toppas med bären.