Påskpannacotta med jordgubbstopp

Pannacotta är italiensk lättlagad lyx! Och tar du Gelésocker Multi till hjälp blir det ännu enklare att göra denna påskdessert.

Du behöver

  • 5 dl vispgrädde
  • 1 dl gelésocker multi
  • 1 tsk citronskal finrivet

Gelétopp:

227 g ananas 1 liten burk
0.5 dl vatten
1.5 msk citronsaft pressad
0.75 dl gelésocker multi

Marinerade jordgubbar:

3 dl jordgubbar
1 st lime
1 msk socker

Det här behövs till 5-6 port:

Gör så här

1
Häll grädde, gelésocker och rivet citronskal i en liten kastrull. Låt det koka upp under omrörning. Fördela det i 5-6 portionsglas. Ställ det kallt att stelna.

2
Lägg ananaskross med sitt spad i en kastrull. Tillsätt vatten, pressad citronsaft och gelésocker. Låt det koka upp. Ställ det att svalna något.

3
Fördela ananasgelén över pannacottan och jämna till ytan lite. Ställ det kallt att stelna.

4
Ansa jordgubbarna och dela dem i mind-re bitar. Skölj och torka limen. Riv skalet fint. Lägg jordgubbarna i en skål och strö över socker och rivet limeskal. Låt det stå en stund innan pannacottan toppas med bären.

Scroll to Top