Påsktårta med chokladfromage

Påskens härligaste bakverk!

Du behöver

Till bottnarna:

3 dl glutenfri mjölmix
0.5 tsk bakpulver
2 tsk socker
100 g smör eller margarin
0.5 dl gräddfil

Ugn: 200°

Till fyllningen:

3 st gelatinblad
3 st ägg (gula och vita var för sig)
0.5 dl socker
0.5 dl hett vatten
0.75 msk kakao
0.75 tsk apelsinskal rivet

Garnering:

35 g blockchoklad
karameller eller i lösvikt

Det här behövs:

Gör så här

1
Mät upp de torra ingredienserna till bottnarna. Skär fettet i bitar och finfördela dem i blandningen till en grynig massa. Tillsätt gräddfilen och låt degen vila i kylskåp minst 30 minuter.

2
Dela degen och kavla ut bitarna till två bottnar. Täck en plåt med bakplåtspapper och markera två rundlar, 20 cm i diameter. Använd gärna kruskavel och kavla direkt på plåten.

3
Grädda till lagom färg mitt i ugnen i ca 12 minuter. Låt bottnarna kallna på galler.

4
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten och dela äggen.

5
5. vatten, kakao och rivet apelsinskal.

6
Smält gelatinbladen i sin egen fuktighet på svag värme. Rör ned lösningen i kakaosme-ten.

7
Vänd sist ned de hårt vispade vitorna och ställ in fromagen i kylskåp. Du kan välja att lägga fyllningen mellan bottnarna när fromagen har stelnat helt eller till tre fjärdedelar, då är den lättare att breda ut.

8
Smält blockchokladen och pensla den ovanpå den översta bottnen. Strö över karamellerna och servera tårtan direkt eller efter några timmar i kylskåp.

Scroll to Top