Du behöver
Till bottnarna:
0.5 st potatis (100 g)
1 2/3 dl fullkornsvetemjöl (100 g)
100 g smör eller margarin
Ugn: 225°
Fyllning:
1.5 dl mellangrädde (27% fett)
2 dl kesella mager
mangopuré (barnmat, 135 g)
Det här behövs:
Gör så här
1
Riv potatisen och blanda den med mjölet. Skär fettet i bitar och finfördela till en grynig massa i mjölblandningen. Forma till en deg.
2
Låt degen vila i kylskåp i 30 minuter.
3
Lägg bakplåtspapper på en plåt och markera två rundlar med en tallrik, ca 20 cm i diameter.
4
Dela degen och kavla ut bottnarna direkt på bakplåtspappret. Kavla gärna med kruskavel och nagga efter kavlingen med gaffel.
5
Skjut in plåten mitt i ugnen och grädda i ca 12 minuter. Låt bottnarna kallna på galler.
6
Vispa grädden och blanda med kesellan. Tillsätt purén. (Smaka eventuellt av med lättströ om du absolut vill ha fyllningen sötare. Vi tyckte det räckte med sötman från purén.)
7
Lägg det mesta av fyllningen mellan bottnarna strax före serveringen och garnera med resten av mangogrädden i klickar ovanpå.