Laggtårta

Smaklig tårta med laktosfri fyllning.

Du behöver

Till bottnarna:

0.5 st potatis (100 g)
1 2/3 dl fullkornsvetemjöl (100 g)
100 g smör eller margarin

Ugn: 225°

Fyllning:

1.5 dl mellangrädde (27% fett)
2 dl kesella mager
mangopuré (barnmat, 135 g)

Det här behövs:

Gör så här

1
Riv potatisen och blanda den med mjölet. Skär fettet i bitar och finfördela till en grynig massa i mjölblandningen. Forma till en deg.

2
Låt degen vila i kylskåp i 30 minuter.

3
Lägg bakplåtspapper på en plåt och markera två rundlar med en tallrik, ca 20 cm i diameter.

4
Dela degen och kavla ut bottnarna direkt på bakplåtspappret. Kavla gärna med kruskavel och nagga efter kavlingen med gaffel.

5
Skjut in plåten mitt i ugnen och grädda i ca 12 minuter. Låt bottnarna kallna på galler.

6
Vispa grädden och blanda med kesellan. Tillsätt purén. (Smaka eventuellt av med lättströ om du absolut vill ha fyllningen sötare. Vi tyckte det räckte med sötman från purén.)

7
Lägg det mesta av fyllningen mellan bottnarna strax före serveringen och garnera med resten av mangogrädden i klickar ovanpå.

Scroll to Top