Rabarberpaj

Späd, färsk rabarber smakar sol och sommar.

Du behöver

  • 3 dl glutenfri mjölmix
  • 2 msk strösocker
  • 125 g smör eller margarin
  • 1.5 msk kallt vatten

Till fyllningen:

225 g rabarber späd färsk i bitar
0.5 dl potatismjöl
0.5 dl strösocker
1 st ägg
1 tsk vaniljsocker
2 dl crème fraîche

Ugn: 225°

Det här behövs till 5-6 port:

Gör så här

1
Blanda samman mjölmix och socker. Finfördela fettet i blandningen. Tillsätt vattnet när massan är grynig och forma till en deg.

2
Låt degen vila i kylskåp ca 30 minuter. Tryck ut degen i ett tunt lager i en pajform, 22-23 cm i diameter. Ha lite extra mjölmix till hands om degen kladdar. Nagga botten med en gaffel.

3
Förgrädda pajskalet på mittfalsen i ugnen i 15 minuter.

4
Vänd rabarberbitarna i det sockrade potatismjölet. Vispa upp ägget och blanda med vaniljsocker och crème fraiche.

5
Fördela rabarberbitarna i pajskalet och häll äggsmeten över. Fortsätt grädda ca 15 minuter till. Ät pajen ljum eller avsvalnad.

Scroll to Top