Färsbiffar med dragonsmak

Av ett halvt kilo färs kan du göra en riktig festrätt. Dessa biffar blir härliga tillsammans med dragonsås.

Du behöver

  • 3 msk ströbröd
  • 1 msk potatismjöl
  • 1.5 dl vatten
  • 500 g köttfärs
  • 1 st ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 0.5 tsk dragon smulad
  • 100 g skinka rökt

Sås:

1 msk lök finhackad gul
1.5 msk vetemjöl
2.5 dl buljong
1 dl mellangrädde
0.5 tsk dragon smulad
soja
1 msk konjak

Det här behövs till ca 4 port:

Gör så här

1
Lägg ströbröd och potatismjöl i en skål. Häll över vatten och låt det stå och svälla ca 10 minuter.

2
Tillsätt färs, ägg, salt, peppar och dragon. Tärna skinkan och rör ner den i färsen. Arbeta allt till en smidig smet. Forma ca 8 biffar.

3
Stek biffarna gyllene på båda sidorna i lite matfett, ca 3-4 minuter på varje sida. Ta upp biffarna.

4
Fräs löken mjuk och glansig i lite matfett till såsen. Strö över mjölet och rör om. Späd med buljong och grädde och låt såsen småputtra några minuter. Smaka av med dragon, soja och konjak.

5
Lägg ner biffarna i såsen och låt allt bli genomvarmt. Bjud provensalska tomater och ugnsrostade rotfrukter till.


Kommentar:
Färs är en färskvara som helst ska tillagas samma dag. Arbeta färsen “lagom” mycket.

Scroll to Top