Du behöver
- 50 g jäst
- 5 dl vatten fingervarmt
- 25 g smör eller margarin rumsvarmt
- 1.5 tsk salt
- 2 msk honung
- 250 g kesella lätt
- 2 dl grahamsmjöl
- vetemjöl ca 12-13 dl special
Ugn: 225°
Gör så här
1
Smula ner jästen i en degbunke och häll över det fingervarma vattnet. Rör om så att jästen löser sig ordentligt.
2
Tillsätt rumsvarmt matfett, salt, honung, kesella, grahamsmjöl och det mesta av vetemjöl special. Arbeta degen kraftigt tills den är blank och smidig. Låt den jäsa under duk ca 40 minuter.
3
Stjälp upp degen på en 30×40 cm stor långpanna klädd med bakplåtspapper. Strö över lite grahamsmjöl och platta ut degen så att den täcker hela långpannan.
4
Skär degen i rutor med en oljad vass kniv. Låt degen jäsa under duk ca 20 minuter.
5
Grädda bröden mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills de har fin färg och känns torra.
6
Låt bröden kallna på galler under bakduk. De går att frysa.
Frys in bullarna i portionsförpackningar så har du alltid färska bullar hemma.