Grahamsrutor med kesella

Baka lätt i långpanna.

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten fingervarmt
  • 25 g smör eller margarin rumsvarmt
  • 1.5 tsk salt
  • 2 msk honung
  • 250 g kesella lätt
  • 2 dl grahamsmjöl
  • vetemjöl ca 12-13 dl special

Ugn: 225°

Gör så här

1
Smula ner jästen i en degbunke och häll över det fingervarma vattnet. Rör om så att jästen löser sig ordentligt.

2
Tillsätt rumsvarmt matfett, salt, honung, kesella, grahamsmjöl och det mesta av vetemjöl special. Arbeta degen kraftigt tills den är blank och smidig. Låt den jäsa under duk ca 40 minuter.

3
Stjälp upp degen på en 30×40 cm stor långpanna klädd med bakplåtspapper. Strö över lite grahamsmjöl och platta ut degen så att den täcker hela långpannan.

4
Skär degen i rutor med en oljad vass kniv. Låt degen jäsa under duk ca 20 minuter.

5
Grädda bröden mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills de har fin färg och känns torra.

6
Låt bröden kallna på galler under bakduk. De går att frysa.


Kommentar:
Frys in bullarna i portionsförpackningar så har du alltid färska bullar hemma.

Scroll to Top