Köttbullespett med korv och bacon

Barnens grillfavorit - och även många vuxnas ...

Du behöver

  • 140 g bacon
  • 150 g champinjoner små färska
  • 3 st chorizokorvar
  • 350 g köttbullar färdiga från kyldisken
  • 350 g prinskorv
  • trägrillspett

BBQ-sås:

2 st gula lökar hackade
2 st vitlöksklyftor hackade
2 msk olivolja
500 g tomater krossade
2 msk tomatpuré
0.5 tsk sambal oelek
2 msk strösocker
1 st lagerblad
salt svartpeppar

Servera med:

pasta kokt
rucola

Det här behövs till 8 port:

Gör så här

1
Dela baconskivorna och rulla samman dem. Ansa och borsta champinjonerna. Dela chorizokorvarna i 3 cm långa bitar.

2
Varva champinjoner, bacon, köttbullar, prinskorv och chorizokorv på dubbla blötlagda trägrillspett.

3
Fräs lök och vitlök i olja i en gryta tills löken blir blank och genomskinlig. Tillsätt tomater, puré och sambal oelek. Smaksätt med strösocker, lagerblad, salt och svartpeppar. Låt såsen sjuda på medelvärme ca 30 minuter. Mixa såsen slät med stavmixer. Såsen kan serveras varm eller kall och smakar bra till grillat.

4
Grilla spetten 3 minuter per sida. Servera med kokt pasta blandad med sallad, t ex rucola och barbequesås.

Scroll to Top