Oirentalisk köttfärssoppa (av Sol-Britt i Horn)

Den här soppan är både festligt god och enkel. Jag brukar ofta bjuda på den om jag får oväntat besök eftersom ingredienserna alltid finns hemma. Fick receptet av en arbetkamrat.

Du behöver

  • 275 g nötfärs peppar
  • 1 dl tomatpuré
  • 1 l vatten
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 st köttbuljongtärningar
  • 0.5 st purjolök
  • 2.5 st morötter
  • 1.5 cm ingefära riven färsk
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 st socker par nypor
  • 1 st fetaost burk tärnad
  • salviablad ev

et här behövs till 4-6 pers:

Gör så här

1
Bryn köttfärsen krydda, tillsätt tomatpuré och häll över i en gryta
Vispa ur pannan med lite vatten,tillsätt resten av vattnet .

2
Pressa vitlöken, smula ner buljongtärn. Skala och riv ingefäran.
Fräs strimlad purjo och morötter skurna i fina stavar.
Låt soppan koka några minuter, smaka av med vinäger och socker som höjer de andra smakerna .
Låt inte soppan koka för länge. Grönsakerna ska ha kvar sin spänst
Tillsätt fetaosten eller servera den separat.

3
Garnera med några salviablad.

Scroll to Top