Du behöver
- 275 g nötfärs peppar
- 1 dl tomatpuré
- 1 l vatten
- 1 st vitlöksklyfta
- 2 st köttbuljongtärningar
- 0.5 st purjolök
- 2.5 st morötter
- 1.5 cm ingefära riven färsk
- 1 msk rödvinsvinäger
- 1 st socker par nypor
- 1 st fetaost burk tärnad
- salviablad ev
et här behövs till 4-6 pers:
Gör så här
1
Bryn köttfärsen krydda, tillsätt tomatpuré och häll över i en gryta
Vispa ur pannan med lite vatten,tillsätt resten av vattnet .
Vispa ur pannan med lite vatten,tillsätt resten av vattnet .
2
Pressa vitlöken, smula ner buljongtärn. Skala och riv ingefäran.
Fräs strimlad purjo och morötter skurna i fina stavar.
Låt soppan koka några minuter, smaka av med vinäger och socker som höjer de andra smakerna .
Låt inte soppan koka för länge. Grönsakerna ska ha kvar sin spänst
Tillsätt fetaosten eller servera den separat.
Fräs strimlad purjo och morötter skurna i fina stavar.
Låt soppan koka några minuter, smaka av med vinäger och socker som höjer de andra smakerna .
Låt inte soppan koka för länge. Grönsakerna ska ha kvar sin spänst
Tillsätt fetaosten eller servera den separat.
3
Garnera med några salviablad.