Oliv- och champinjonspätta

Fint och gott som sköter sig själv i ugnssäker form.

Du behöver

  • 600 g spättafilé
  • 1 tsk timjan
  • salt och peppar
  • citron några droppar
  • 200 g champinjoner
  • 1 st lök liten gul
  • 1 msk flytande margarin
  • 1 dl fiskbuljong
  • 1 dl mellangrädde
  • 0.5 dl oliver gröna hackade

Ugn: 200°

Garnering:

50 g löjrom
citronskivor
dill
salt och peppar

Ugn: 225º

2 dl riven ost

Till servering:

sparris salladsblad, gurka
räkor
dill

Ugn: 225°

100 g röda druvor halverade och kärnfria
minitomater delade
svarta oliver urkärnade
färsk timjan

Ugn: 200–225º

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Smaksätt spättfiléerna med timjan, salt, peppar och några droppar citron. Rulla ihop och ställ dem i en smord form.

2
Hacka champinjoner och lök och fräs det i lite flytande margarin. Häll över fiskbuljong och mellangrädde. Rör om. Tillsätt de hackade oliverna. Häll såsen i formen, över fisken. Tillaga i ugnen, ca 10-15 minuter. Servera med ris.

3
Lägg ner laxfiléerna i pannan och sjud i ytterligare ca 5 minuter eller tills laxen är klar.

4
Garnera med en halv citronskiva på varje filé. Toppa med löjrom och dillvippa.

5
Bjud kokt potatis eller kokt ris till.

6
Sätt in köttet i 100° varm ugn när ni sätter er till bords. Köttet behöver ca 15 minuter för att bli mediumstekt, ca 60° innertemperatur.

7
Lägg en skiva ankleverpastej på filén vid serveringen. Toppa med hackade svarta oliver. Servera med kokta haricots verts och paprikatärningar, madeirasåsen och mandelpuckarna.

Scroll to Top