Du behöver
- 50 g jäst
- 200 g matfett
- 4 dl gräddmjölk
- 1 dl socker
- 1 krm salt
- 1 krm hjorthornssalt
- 1 st ägg
- 13.5 dl vetemjöl
Fyllning:
vaniljkräm fast
Pensling:
smör och strösocker
Gör så här
1
Smula sönder jästen i degbunken. Smält fettet i en kastrull och häll över mjölken. Låt degspadet bli knappt fingervarmt. Häll lite över jästen och rör om så att det löser sig.
2
Tillsätt resten av degspadet, socker, salt, hjorthornssalt, ägg och största delen av mjölet. Arbeta degen smidigt och ta upp den på bakbordet. Dela degen i bitar och kavla ut till fyrkanter, som sporras till små fyrkanter 6×6 cm.
3
Lägg en klick fast vaniljkräm i mitten och nyp ihop degen så att inte krämen rinner ut. Lägg bullarna på smord plåt och låt jäsa långsamt till dubbel storlek (ca 1½ timme).
4
Grädda i 10 minuter i 250-275 grader. Pensla de varma bullarna med smält smör och doppa dem i strösocker.