Pariserbullar (av Isabelle)

Receptet fick min mamma av sin mamma och sen fick jag det.

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 200 g matfett
  • 4 dl gräddmjölk
  • 1 dl socker
  • 1 krm salt
  • 1 krm hjorthornssalt
  • 1 st ägg
  • 13.5 dl vetemjöl

Fyllning:

vaniljkräm fast

Pensling:

smör och strösocker

Gör så här

1
Smula sönder jästen i degbunken. Smält fettet i en kastrull och häll över mjölken. Låt degspadet bli knappt fingervarmt. Häll lite över jästen och rör om så att det löser sig.

2
Tillsätt resten av degspadet, socker, salt, hjorthornssalt, ägg och största delen av mjölet. Arbeta degen smidigt och ta upp den på bakbordet. Dela degen i bitar och kavla ut till fyrkanter, som sporras till små fyrkanter 6×6 cm.

3
Lägg en klick fast vaniljkräm i mitten och nyp ihop degen så att inte krämen rinner ut. Lägg bullarna på smord plåt och låt jäsa långsamt till dubbel storlek (ca 1½ timme).

4
Grädda i 10 minuter i 250-275 grader. Pensla de varma bullarna med smält smör och doppa dem i strösocker.

Scroll to Top