Fiskfilé på italienska

Tunna spättafiléer får extra sting av citron, oregano och parmesan.

Du behöver

  • 300 g spättafiléer
  • salt och peppar
  • 0.5 tsk oregano
  • 2 msk parmesanost nyriven
  • 0.5 st tomat tärnad
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 dl fiskbuljong
  • 2 tsk pressad citronsaft
  • 1 st tomat urkärnad och tärnad

Att äta till:

pasta kokt

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Torka av fisken med hushållspapper och krydda den med salt och peppar. Stek fisken gyllene på båda sidorna.

2
Strö över smulad oregano, riven ost och tärnad tomat. Droppa över olivoljan. Häll fiskbuljongen i botten av pannan utmed kanten. Lägg på ett lock och sjud fisken några minuter.

3
Droppa över citronsaften och strö över den tärnade tomaten. Ät valfri pasta och en grönsallad till.

Scroll to Top