Du behöver
- 1 kg rabarber
- saft av 1 citron
- 3 dl vatten
- 1 bitar ingefära ca 2-3 cm
- 6 dl socker
- 1 tsk Atamonpulver
Det här behövs:
Gör så här
1
Skölj rabarbern och skala den om den är grov och trådig. Skär den i småbitar och lägg dem i en gryta.
2
Tillsätt pressad citronsaft och vatten. Låt det koka på svag värme utan lock ca 15 minuter.
3
Skala ingefäran och skiva den tunt. Lägg ner den tillsammans med socker i grytan och låt det koka under omrörning tills sockret har löst sig.
4
Låt marmeladen koka på svag värme utan lock till marmeladkonsi-stens, ca 40 minuter.
5
Ta grytan från värmen och skumma. Rör ner Atamon. Ös upp marmeladen i varma rena burkar och tillslut dem genast. Förvara marmeladen svalt och mörkt.
Det går också bra att frysa rabarber. Skär dem i bitar och koka dem några minuter i sockerlag. Du kan också frysa rabarber osockrade eller lättsockrade i skurna bitar.