Rabarbermarmelad med ingefära

Gott till både ost och skorpor!

Du behöver

  • 1 kg rabarber
  • saft av 1 citron
  • 3 dl vatten
  • 1 bitar ingefära ca 2-3 cm
  • 6 dl socker
  • 1 tsk Atamonpulver

Det här behövs:

Gör så här

1
Skölj rabarbern och skala den om den är grov och trådig. Skär den i småbitar och lägg dem i en gryta.

2
Tillsätt pressad citronsaft och vatten. Låt det koka på svag värme utan lock ca 15 minuter.

3
Skala ingefäran och skiva den tunt. Lägg ner den tillsammans med socker i grytan och låt det koka under omrörning tills sockret har löst sig.

4
Låt marmeladen koka på svag värme utan lock till marmeladkonsi-stens, ca 40 minuter.

5
Ta grytan från värmen och skumma. Rör ner Atamon. Ös upp marmeladen i varma rena burkar och tillslut dem genast. Förvara marmeladen svalt och mörkt.


Kommentar:
Det går också bra att frysa rabarber. Skär dem i bitar och koka dem några minuter i sockerlag. Du kan också frysa rabarber osockrade eller lättsockrade i skurna bitar.

Scroll to Top