Rabarbersoppa med äppelcider

Bjud gärna vaniljglass till soppan.

Du behöver

  • 300 g rabarber
  • 5 dl äppelcider
  • 0.5 dl socker
  • 0.5 st vaniljstång
  • 1 st kanelstång
  • 2 tsk maizenastärkelse
  • saft av 1 apelsin

Marinerade rabarber:

100 g rabarber
2 msk socker

Tillbehör:

vaniljglass
myntablad

Det här behövs till ca 4 port:

Gör så här

1
Skölj och skär rabarbern i grova bitar. Lägg dem i en kastrull tillsammans med äppelcider och socker. Fläk upp vaniljstången på längden och lägg ner den i kastrullen tillsammans med kanelstången.

2
Låt allt småputtra ca 10 minuter.

3
Skala den rabarber som ska marineras och skär den i tunna stavar. Ringla över sockret och rör om.

4
Rör ut maizenastärkelse i pressad apelsinsaft och rör ner det i soppan. Låt soppan koka upp på nytt. Sila den.

5
Rör ner de marinerade rabarberstavarna och låt soppan svalna. Servera med vaniljglass och myntablad.

Scroll to Top