Du behöver
- 300 g rabarber
- 5 dl äppelcider
- 0.5 dl socker
- 0.5 st vaniljstång
- 1 st kanelstång
- 2 tsk maizenastärkelse
- saft av 1 apelsin
Marinerade rabarber:
100 g rabarber
2 msk socker
Tillbehör:
vaniljglass
myntablad
Det här behövs till ca 4 port:
Gör så här
1
Skölj och skär rabarbern i grova bitar. Lägg dem i en kastrull tillsammans med äppelcider och socker. Fläk upp vaniljstången på längden och lägg ner den i kastrullen tillsammans med kanelstången.
2
Låt allt småputtra ca 10 minuter.
3
Skala den rabarber som ska marineras och skär den i tunna stavar. Ringla över sockret och rör om.
4
Rör ut maizenastärkelse i pressad apelsinsaft och rör ner det i soppan. Låt soppan koka upp på nytt. Sila den.
5
Rör ner de marinerade rabarberstavarna och låt soppan svalna. Servera med vaniljglass och myntablad.