Banankaka

Du behöver 0.5 dl flytande fett 1.5 dl strösocker 1 st ägg 0.5 dl gräddfil 2 dl glutenfri mjölmix 0.5 dl pofiber (potatisfiber) 2 tsk...

Du behöver

  • 0.5 dl flytande fett
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 st ägg
  • 0.5 dl gräddfil
  • 2 dl glutenfri mjölmix
  • 0.5 dl pofiber (potatisfiber)
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 200 g banan motsvarar 2 bananer

Till formen:

fett
pofiber eller glutenfritt ströbröd

Ugn: 175°

Det här behövs till ca 8 bitar:

Gör så här

1
Smörj och “bröa” en form som rymmer 1 1/2 l. Rör fettet med sockret till en luftig massa.

2
Tillsätt ägget och gräddfilen samt de torra ingredienserna, citronskalet och bananraspet. Om bananerna är väl mogna kan de mosas med gaffel annars fungerar det bra att riva dem på råkostjärnets grövsta sida.

3
Rör om så att alla ingredienser blandas.

4
Skrapa ned smeten i formen och ställ in den i ugnen, på andra falsen nerifrån. Grädda i 40 minuter. Kakan kan frysas.

Scroll to Top