Formbröd med quinoa

Quinoa är ett frö som använt sedan urminnes tider av det gamla inkafolket.

Du behöver

  • 1 pkt jäst (50 g)
  • 0.75 dl flytande fett
  • 5 dl vatten fingervarmt, 37 grader
  • 1 msk fiberhusk
  • 2 dl quinoa kokt
  • 1 dl solrosfrön hackat
  • 2 tsk örtkrydda (timjan, basilika, körvel i kombination eller en av dem)
  • 1 tsk salt
  • 7 dl glutenfri mjölmix

Ugn: 200°

Gör så här

1
Smula jästen och rör ut med det fingervarma degspadet (vatten och fett).

2
Tillsätt Fiberhusk och låt stå i 10 minuter. Tillsätt sedan övriga ingredienser i den ordning de står.

3
3. Arbeta degen väl och låt den gärna vara lite kladdig.

4
Dela upp degen i två väl smorda långformar eller bara i en om du vill ha ett större bröd (1 1/2 l).

5
Täck med bakduk och låt jäsa i ca 60 minuter.

6
Grädda de mindre bröden i 30 minuter och det större i ytterligare 10 minuter. Brödet kan frysas.


Kommentar:
Quinoa är näringsrika frön som är rika på protein, fibrer och nyttiga fettsyror, och är dessutom glutenfria. Kan även ersätta couscous och ris i olika maträtter.

Scroll to Top