Du behöver
- 1 pkt jäst (50 g)
- 0.75 dl flytande fett
- 5 dl vatten fingervarmt, 37 grader
- 1 msk fiberhusk
- 2 dl quinoa kokt
- 1 dl solrosfrön hackat
- 2 tsk örtkrydda (timjan, basilika, körvel i kombination eller en av dem)
- 1 tsk salt
- 7 dl glutenfri mjölmix
Ugn: 200°
Gör så här
1
Smula jästen och rör ut med det fingervarma degspadet (vatten och fett).
2
Tillsätt Fiberhusk och låt stå i 10 minuter. Tillsätt sedan övriga ingredienser i den ordning de står.
3
3. Arbeta degen väl och låt den gärna vara lite kladdig.
4
Dela upp degen i två väl smorda långformar eller bara i en om du vill ha ett större bröd (1 1/2 l).
5
Täck med bakduk och låt jäsa i ca 60 minuter.
6
Grädda de mindre bröden i 30 minuter och det större i ytterligare 10 minuter. Brödet kan frysas.
Quinoa är näringsrika frön som är rika på protein, fibrer och nyttiga fettsyror, och är dessutom glutenfria. Kan även ersätta couscous och ris i olika maträtter.