Du behöver
- 0.5 pkt jäst (25 g)
- 3 dl vatten och 2 msk rapsolja
- 2 dl polenta (majsgryn)
- 1 msk fiberhusk
- 0.5 tsk salt
- 4 dl glutenfri mjölmix + 1/2 dl extra vid utbakningen
- 1 tsk brödkrydda stötta
- 0.5 tsk hjorthornssalt
Ugn: 225°
Gör så här
1
Smula jästen och rör ut den med det ljumma degspadet.
2
2. Tillsätt majsgryn, Fiberhusk och salt till jästlösningen. Låt svälla i 10 minuter.
3
Häll i 3/4 av mjölmixen, hjorthornssalt och kryddor. Arbeta samman allt till en smidig deg. Täck över bunken och låt degen jäsa i 45 minuter.
4
Arbeta ihop degen med lite mer mjölmix och skrapa ned den på bordet.
5
Knåda degen och dela den mitt itu. Rulla ut bitarna till två längder och dela vardera i nio bitar.
6
Gör en pappmall med storleken 10×12 cm. Kavla ut degbitarna med kruskavel och putsa till storleken med hjälp av pappersmallen.
7
Nagga rutorna med gaffel och skjut in plåten mitt i ugnen. Grädda i knappt 10 minuter. Stäng av värmen och låt knäcke-bröden torka på eftervärmen (ugnsluckan på glänt) i 10 minuter. Låt kallna och förvara torrt.
Majsknäcke passar att bjuda till soppa eller till ost av olika slag. Vi rev getost och blandade med crème fraiche till lagom konsistens.