Nötkakor med bovete

Krispigt goda till kaffet!

Du behöver

  • 100 g hasselnötskärnor
  • 2.5 dl bovetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0.5 dl råsocker eller strösocker
  • 1.25 dl flytande fett

Ugn: 200°

Gör så här

1
Mal nötterna och blanda med de torra ingredienserna.

2
Tillsätt fettet och forma till en deg. Lägg degen i kylskåp ca 1 timme.

3
Rulla ut 3 längder, 3 cm tjocka och skär vardera i 10 bitar.

4
Lägg bitarna på plåt, tryck ut dem något och placera en nöt i centrum på varje kaka. Skjut in plåten mitt i ugnen och grädda i 10 minuter.


Kommentar:
Bovete säljs både som hela korn (frön), krossade flingor och som mjöl.
Det är en glutenfri ört som ursprungligen kommer från Centralasien och Sibirien.

Scroll to Top