Du behöver
- 300 g sejfilé
- salt och peppar
- 2.5 st potatis
- sommargrönsaker ca 125 gram frysta
- 2.5 dl vatten + 0.5 dl
- 0.5 st fiskbuljongtärning
- 1.5 msk citronsaft
- 1 tsk fransk senap
- 0.5 msk vetemjöl
- 1 msk hackad dill
Det här behövs till ca 2 port:
Gör så här
1
Är fisken djupfryst så tina den så att det går att skära den i tärningar. Krydda med salt och peppar.
2
Skala potatisarna och skiva dem tunt. Lägg ner dem i en ka-strull tillsammans med grönsakerna, 2 1/2 dl vatten, fiskbuljong, citronsaft och senap. Låt det koka upp. Vispa under tiden ut mjölet med 1/2 dl vatten och rör ner det i kastrullen. Låt allt småkoka på svag värme ca 10 minuter.
3
Tillsätt fisktärningarna och låt det småkoka i ytterligare ca 5 minuter eller tills fisken är ogenomskinlig och potatisen mjuk. Smaka av. Rör ner hackad dill.