Smala soppgrytan

Sej är en mycket god matfisk som ger lagom tuggmotstånd när den kokas i grytor eller soppa.

Du behöver

  • 300 g sejfilé
  • salt och peppar
  • 2.5 st potatis
  • sommargrönsaker ca 125 gram frysta
  • 2.5 dl vatten + 0.5 dl
  • 0.5 st fiskbuljongtärning
  • 1.5 msk citronsaft
  • 1 tsk fransk senap
  • 0.5 msk vetemjöl
  • 1 msk hackad dill

Det här behövs till ca 2 port:

Gör så här

1
Är fisken djupfryst så tina den så att det går att skära den i tärningar. Krydda med salt och peppar.

2
Skala potatisarna och skiva dem tunt. Lägg ner dem i en ka-strull tillsammans med grönsakerna, 2 1/2 dl vatten, fiskbuljong, citronsaft och senap. Låt det koka upp. Vispa under tiden ut mjölet med 1/2 dl vatten och rör ner det i kastrullen. Låt allt småkoka på svag värme ca 10 minuter.

3
Tillsätt fisktärningarna och låt det småkoka i ytterligare ca 5 minuter eller tills fisken är ogenomskinlig och potatisen mjuk. Smaka av. Rör ner hackad dill.

Scroll to Top