Timjanstekt kotlettrad med rödvinsreduktion

Timjanstekt kotlettrad serveras med rödvinsreduktion och kokta grönsaker.

Du behöver

  • kotlettrad ca 1,2 kg benfri
  • salt svartpeppar
  • 1 tsk timjan
  • 0.5 tsk fänkål stött

Sås:

1 dl strösocker
5 dl rödvin
2 msk balsamicovinäger
2 msk kalvfond konc
salt svartpeppar

Servera med:

potatis
blomkål
broccoli

Ugn: 175º

Det här behövs till 6 port:

Gör så här

1
1. Skär ett rutmönster i fettet på kotlettraden. Salta och peppra köttet. Krydda med timjan och fänkål, som du gnider in i köttet. Lägg köttet i en ugnssäker form och tillaga i nedre delen av ugnen tills innertemperaturen är 65º. Låt köttet vila 15 minuter innan det skärs upp i 1/2 cm tjocka skivor. Lägg upp på serveringsfat.

2
2. Smält sockret i en tjockbottnad kastrull på medelvärme. Rör inte sockret medan det smälter. Tillsätt rödvinet och låt sockret lösas upp i det utan omrörning. Reducera (koka ihop) till hälften. Tillsätt balsamicovinäger och kalvfond. Smaka av med salt och peppar.

3
Servera köttet med kokt potatis, blomkål och broccoli.


Kommentar:
Var noga med innertemperaturen för att få ett saftigt kött.

Scroll to Top