Marinerad oxfilé

Lika god att äta ljummen som kall.

Du behöver

  • 500 g oxfilé

Marinad:

0.75 dl oystersås
1 dl olivolja
2 msk vitvinsvinäger
1 tsk rivet citronskal
1 st röd chili
1.5 st salladslökar
2.5 st vitlöksklyftor
1 msk ingefära riven

Tillbehör:

200 g gröna ärter
1 st sparris knippa grön
300 g champinjoner
2 st rödlökar
2 tsk socker
saft av 1
salladsblad mixade
100 g fetaost
basilika thailändsk

Det här behövs (som ensamrätt) till ca 4 port:

Gör så här

1
Skär köttet i skivor och strimla skivorna. Lägg köttet i dubbla plastpåsar.

2
Rör samman oystersåsen med olivolja, vinäger och rivet citronskal. Kärna ur chilin och tärna den. Ansa och strimla salladslökarna. Rör ner chili, salladslök, pressad vitlök och ingefära i oysterblandningen. Häll marinaden över köttet och knyt samman påsen. Lägg påsen kallt i minst 5 timmar. Vänd påsen några gånger under tiden.

3
Koka ärterna enligt förpackningens anvisningar. Ansa och koka sparrisen mjuk i lättsaltat vatten. Ansa och skiva svampen. Stek den gyllene i lite matfett.

4
Skala och skiva löken. Fräs den mjuk och glansig i lite matfett. Tillsätt socker och pressad citronsaft. Låt det fräsa med någon minut.

5
Lägg salladsbladen i botten på ett stort eldfast fat. Fördela ärter, sparris i bitar och svamp ovanpå.

6
Fräs köttet med sin marinad på hög värme i en stor stekpanna, ca 5 minuter. Fördela köttet över grönsakerna. Lägg den nystekta löken över och smula fetaost ovanpå. Strö eventuellt över lite thailändsk basilika. Bjud gärna nykokt färskpotatis till.

Scroll to Top