Du behöver

  • 600 g lammstek
  • salt
  • grillspett

Marinad:

1 tsk rivet citronskal
1 tsk pressad citronsaft
3 msk olivolja
1 tsk oregano
1 st vitlöksklyfta skivad
1 krm svartpeppar

Tzatziki:

1 st gurka grovriven
1 tsk salt
3 dl yoghurt grekisk 10 %
2 st vitlöksklyftor rivna
1 tsk olivolja
salt svartpeppar

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Skär köttet i små tärningar och lägg dem i en plastpåse. Tillsätt citronskal och -saft, olivolja, oregano, vitlök och svartpeppar. Gnid in marinaden i köttet. Knyt till påsen och lägg den i kylen minst 1 timme.

2
Lägg grillspetten i blöt, ca 10 minuter. Trä upp köttet på spetten, gärna dubbla, så är det lättare att vända köttet. Salta köttet. Grilla köttet runt om, totalt ca 6-8 minuter.

3
Salta den rivna gurkan och låt den rinna av i en nätsil. Pressa ur så mycket saft som möjligt ur gurkan. Blanda den med grekisk yoghurt, vitlök, olivolja, salt och svartpeppar. Servera tzatzikin till grillspetten. Komplettera med grekisk bondsallad och bröd eller potatis.