Sommartårta på nötbotten

En härlig sommartårta som kan beredas i förväg.

Du behöver

Botten:

4 st äggvitor
100 g nötter malda alt oskållad sötmandel
1.5 dl strösocker

Kräm:

4 st äggulor
0.5 dl strösocker
0.5 dl maizenamjöl
2 dl kaffegrädde
50 g smör eller margarin
1 tsk vaniljsocker

Garnering:

1.5 dl grädde att vispa
jordgubbar eller andra bär

Ugn: 200°

Det här behövs:

Gör så här

1
Vispa vitorna hårt och vänd ned socker och det malda.

2
Bred ut smeten till en rund platta, 24 cm i diameter. (Gör först en mall med hjälp av en tallrik på smör eller bakplåtspapper, som du har lagt på plåt.)

3
Skjut in plåten mitt i ugnen och grädda kakbotten i 12-13 minuter.

4
Blanda äggulor, socker, maizena och grädde i en kastrull och värm under omrörning tills krämen tjocknar. Ställ kastrullen på kallt underlag och rör i fettet i småklickar. Tillsätt vaniljsockret. Låt kallna.

5
Tårtan kan läggas samman någon dag i förväg eller bara någon timme innan den ska bjudas. Bred på krämen och garnera med spritsad grädde och jordgubbar som på bilden eller efter egen fantasi.

Scroll to Top