Gazpacho med krutonger

Denna soppa serveras kall och är riktigt frisk i sommarvärmen!

Du behöver

  • 0.5 st paprika gul paprika, urkärnad
  • 0.5 st paprika röd paprika, urkärnad
  • 5 st plommontomater i bitar
  • 1 st selleri stjälk
  • 0.5 st gurka
  • 0.5 st vitlöksklyfta skalad
  • 1 st schalottenlök skalad
  • 1 st kycklingfond konc
  • 4 dl vatten
  • salt svartpeppar
  • tabasco
  • 1 tsk olivolja
  • 1 tsk citron pressad saft
  • brödkrutonger

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Lägg paprikor, tomater, selleri, gurka, vitlök, schalottenlök och kycklingfond i matberedaren med kniven monterad. Mixa grönsakerna till en jämn puré.

2
Tillsätt vatten och smaka av med salt, peppar, tabasco, olivolja och citron. Servera soppan kall med krutonger och lite extra hackad paprika. Servera gärna en stjälk selleri vid sidan om.

Scroll to Top