Kavlade kanelrutor

En tunn, krispig kaka till sommarens fikabord.

Du behöver

  • 5.5 dl glutenfri mjölmix (vi använde Lailas glutenfria mjölmix)
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 krm salt
  • 150 g margarin kylskåpskallt
  • 0.5 st ägg

Till pensling:

0.5 st ägg
kanel malen
pärlsocker

Ugn: 200°

Gör så här

1
Mät upp de torra ingredienserna. Skär fettet i bitar och finfördela till en smulig massa. Tillsätt det halva uppvispade ägget och forma till en deg. Låt degen vila i kylskåp medan ugnen blir varm.

2
Pudra bordet med mjölmix och kavla ut degen i omgångar till ungefär 3 mm tjocklek. Sporra rutor, gärna lite på snedden 4×6 mm stora, använd en pappmall.

3
Pensla kakorna med ägg och strö på kanel och pärlsocker.

4
Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt kallna och förvara torrt och svalt.

Scroll to Top