Du behöver
- 5.5 dl glutenfri mjölmix (vi använde Lailas glutenfria mjölmix)
- 0.5 dl strösocker
- 2 krm salt
- 150 g margarin kylskåpskallt
- 0.5 st ägg
Till pensling:
0.5 st ägg
kanel malen
pärlsocker
Ugn: 200°
Gör så här
1
Mät upp de torra ingredienserna. Skär fettet i bitar och finfördela till en smulig massa. Tillsätt det halva uppvispade ägget och forma till en deg. Låt degen vila i kylskåp medan ugnen blir varm.
2
Pudra bordet med mjölmix och kavla ut degen i omgångar till ungefär 3 mm tjocklek. Sporra rutor, gärna lite på snedden 4×6 mm stora, använd en pappmall.
3
Pensla kakorna med ägg och strö på kanel och pärlsocker.
4
Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt kallna och förvara torrt och svalt.