Du behöver
- 4 st äpplen stora
- 1 dl fikon hackade och torkade
- 1 st apelsin
- 1 dl hasselnötskärnor
- 0.75 dl flytande fett eller 75 g smör
- 1 dl strösocker
Ugn: 225°
Det här ebhövs till 4-5 port:
Gör så här
1
Kärna ur äpplena – låt skalet vara kvar – och skär fruktköttet i grova tärningar. Skär också torkade fikon i tärningar så att du får drygt 1 dl. Bred ut frukttärningarna i en ugnssäker form.
2
Tvätta en apelsin och riv skalet grovt på råkostjärnets grövsta sida så att du får 1/2 msk rasp. Hacka hasselnötskärnor. Rör fett med strösocker. Tillsätt apelsinskal och hasselnötshack, och klicka ovanpå fruktbitarna.
3
Ställ in i 225° varm ugn och tillaga i 20-25 minuter. Servera med mjuktinad glass eller vaniljyoghurt som först fått rinna av i ett kaffefilter under ett par timmar.