Äppelkaka med fikon

Modern äpplekaka med exotisk touch av fikon.

Du behöver

  • 4 st äpplen stora
  • 1 dl fikon hackade och torkade
  • 1 st apelsin
  • 1 dl hasselnötskärnor
  • 0.75 dl flytande fett eller 75 g smör
  • 1 dl strösocker

Ugn: 225°

Det här ebhövs till 4-5 port:

Gör så här

1
Kärna ur äpplena – låt skalet vara kvar – och skär fruktköttet i grova tärningar. Skär också torkade fikon i tärningar så att du får drygt 1 dl. Bred ut frukttärningarna i en ugnssäker form.

2
Tvätta en apelsin och riv skalet grovt på råkostjärnets grövsta sida så att du får 1/2 msk rasp. Hacka hasselnötskärnor. Rör fett med strösocker. Tillsätt apelsinskal och hasselnötshack, och klicka ovanpå fruktbitarna.

3
Ställ in i 225° varm ugn och tillaga i 20-25 minuter. Servera med mjuktinad glass eller vaniljyoghurt som först fått rinna av i ett kaffefilter under ett par timmar.

Scroll to Top