Fyllda mandelbullar

Lite extra goda bullar med smak av choklad och mandel. Vi förenklar utbakningen genom att spritsa degklickar direkt i folieformar av den typ som syns på bilden.

Du behöver

  • 1 pkt jäst (50 g)
  • 5 dl mjölk
  • 0.5 dl flytande fett
  • 1 msk pofiber
  • 0.5 dl socker
  • 9 dl glutenfri mjölmix
  • 1 st ägg

Fyllning:

75 g mandelmassa
6 msk flytande fett

Dekoration:

mandelspån

Ugn: 250°

Gör så här

1
Smula jäst i en bunke och rör ut med det ljumma degspadet (37°) av mjölk och 1/2 dl flytande fett. För att degen ska bli saftigare kan du också tillsätta 1 msk Pofiber (Semper) eller Fiberhusk och låta svälla i 10 minuter.

2
Arbeta in socker och 9 dl glutenfri mjölmix och pudra över ytan med 1/2 msk mjölmix. Täck bunken med bakduk och låt degen jäsa i 30 minuter.

3
Gör fyllningen genom att riva mandelmassa grovt och blanda med 6 msk flytande fett (60 g om du väljer smör) och en rågad tesked kakao.

4
Ställ ut cirka 20 formar på plåten och ta fram en 2 liters fryspåse. Slå ihop degen efter jäsningen och tillsätt ytterligare någon deciliter mjölmix, samt 1/2 uppvispat ägg. Degen ska inte vara för fast när du skrapar ned den i påsen. Klipp ett hål i påsens ena hörn och spritsa ut klickar i formarna. Tryck en fördjupning i varje bulle och fördela fyllningen.

5
Låt bullarna jäsa väl innan du penslar med resten av ägget och strör på flagad mandel (mandelspån). Jästiden kan variera, men beräkna 30–40 minuter. Skjut in plåten på mittfalsen i 250° varm ugn och grädda bullarna i 10–12 minuter. De kan frysas.

Scroll to Top