Goda russinbullar

De här bullarna är bra för magen och utmärkta att äta till frukost.

Du behöver

  • 15 dl Mix Wells mörka glutenfria basmjöl
  • 1 pkt jäst (50g)
  • 4 dl vatten
  • 0.5 dl flytande fett
  • 1 dl russin
  • 0.5 dl ljus sirap
  • 1 tsk salt
  • olja

Ugn: 250°

Receptet räcker till 18 russinbullar som går bra att frysa.

Gör så här

1
Smula jäst i en bunke och rör ut med det ljumma degspadet av vatten och flytande fett.

2
Hacka russinen grovt och tillsätt tillsammans med ljus sirap och salt.

3
Arbeta in 11 dl av det mörka basmjölet. Var inte orolig om degen känns tunn till en början, mjölet sväller efter några minuter. Arbeta degen väl och låt den jäsa under bakduk i 30 minuter.

4
Tillsätt mer glutenfri mjölmix medan du arbetar ihop degen efter jäsningen. Beräkna 3 dl samt 1/2 dl extra vid utbakningen.

5
Dela degen i två längder och dela upp vardera i 9 bitar. Forma avlånga bullar och låt dem jäsa på plåten i drygt 30 minuter. Pensla över olja (rapsolja går bra) och skjut in plåten mitt i ugnen. Grädda 12 minuter i 250° värme.


Kommentar:
Vi använde Mix Wells mörka glutenfria basmjöl vars varudeklaration lyder: ”vetestärkelse, dextros (sockerart), skummjölkspulver, betfiber, linfrö, E 412 samt vitaminer och mineraler”. Mix Wells glutenfria produkter finns i listorna hos Ica, Hemköp, Willy:s och Favör. Finns inte det mörka basmjölet hemma kan det beställas och har artikelnummer 281 394 hos leverantören. Det finns även ett ljust basmjöl för kakor och sötare bakverk. Om du har annat glutenfritt mjöl hemma får du själv blanda i 1 dl linfrön för denna sats.

Scroll to Top