Du behöver
- 1 st citron
- 1/2-1 tsk malen ingefära
- 50 g smör eller margarin
- 0.5 dl ljus sirap
- 0.5 dl strösocker
- 1 st ägg
- mjölmix + 4 dl glutenfri
- 0.75 tsk bikarbonat
Ugn: 200°
Gör så här
1
Riv en tvättad citron så att du får 1 tsk rasp. Lägg detta i en skål tillsammans med ingefära (vi använde den större mängden) och smör eller margarin. Hetta upp sirap och socker i en kastrull. Häll den heta sockerlösningen över fettet. Rör om tills smeten kallnat. Blanda i ett ägg och 1/2 dl glutenfri mjölmix där du först har tillsatt bikarbonat. Häll på 4 dl glutenfri mjölmix och arbeta ihop till en deg. Låt degen vila i kylskåp i ett par timmar eller över natten.
2
Dela degen i 3-4 bitar och kavla ut den till tunna plattor i omgångar. Grädda ev en provkaka. Ta sedan ut kakor med mått och lägg dem på en plåt täckt med bakplåtspapper. Skjut in plåten mitt i ugnen och grädda i 200° värme till lagom färg, ca 7 minuter.