Ingefärskakor

Degen är endast smaksatt med malen ingefära, men kakorna är ändå att jämföra med pepparkakor. Smaken kan göras mild eller kryddigt brännande, beroende på doseringen av ingefäran.

Du behöver

  • 1 st citron
  • 1/2-1 tsk malen ingefära
  • 50 g smör eller margarin
  • 0.5 dl ljus sirap
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 st ägg
  • mjölmix + 4 dl glutenfri
  • 0.75 tsk bikarbonat

Ugn: 200°

Gör så här

1
Riv en tvättad citron så att du får 1 tsk rasp. Lägg detta i en skål tillsammans med ingefära (vi använde den större mängden) och smör eller margarin. Hetta upp sirap och socker i en kastrull. Häll den heta sockerlösningen över fettet. Rör om tills smeten kallnat. Blanda i ett ägg och 1/2 dl glutenfri mjölmix där du först har tillsatt bikarbonat. Häll på 4 dl glutenfri mjölmix och arbeta ihop till en deg. Låt degen vila i kylskåp i ett par timmar eller över natten.

2
Dela degen i 3-4 bitar och kavla ut den till tunna plattor i omgångar. Grädda ev en provkaka. Ta sedan ut kakor med mått och lägg dem på en plåt täckt med bakplåtspapper. Skjut in plåten mitt i ugnen och grädda i 200° värme till lagom färg, ca 7 minuter.

Scroll to Top