Marängrulle Pavlova

En fantastiskt god avslutning på en middag.

Du behöver

  • 5 st äggvitor
  • 1 tsk ättikssprit (12 %)
  • 2.5 dl strösocker 1 1/4 + 1 1/4 dl
  • 2 tsk maizena majsstärkelse
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vispgrädde 2 1/2 + 1/2 dl
  • 3 dl frukt eller bär

Garnering:

1 st kiwi

Ugn: 175°

Det här behövs till ca 10 bitar:

Gör så här

1
Vispa 5 äggvitor med ättiksprit till en skummig massa. Tillsätt 1 1/4 dl strösocker under fortsatt vispning. Blanda ytterligare 1 1/4 dl strösocker med Maizena samt vaniljsocker och vispa i detta också. Fortsätt vispa tills marängmassan är riktigt fast.

2
Bred ut smeten i en långpanna (30 x 40 cm) täckt med bakplåtspapper och grädda på mittfalsen i 175° varm ugn i 15 minuter. Sockra ytan lätt och stjälp upp kakan på bakplåtspapper.

3
Låt kakan svalna innan du rullar samman den med vispad grädde blandad med tärnad frukt eller bär, t.ex. jordgubbar. Spritsa 1/2 dl vispad grädde ovanpå och garnera med kiwi i skivor.


Kommentar:
Vill du dra ned på fetthalten något i fyllningen så vispa 1 1/2 dl vaniljvisp (12 % fett, Milda) och blanda med 1 1/2 dl mellangrädde (27% fett).
Frukten/bären kan fukta sig något, därför kan ett par blad gelatin smältas och blandas i om rullen t.ex. ska stå till nästa dag.

Scroll to Top