Mördeg till småkakor

Även du som är intolerant mot gluten vill säkert kunna njuta av läckra småkakor. Här kommer ett recept att pröva.

Du behöver

Mördeg:

3 dl glutenfri mjölmix
2.5 msk socker
100 g smör eller margarin

Smaksättning 1:

0.75 dl russin finhackade

Smaksättning 2:

2 msk kakao

Smaksättning 3:

2 msk solrosfrön eller sötmandel, rostade och hackade

Smaksättning 4:

1 dl hallonsylt fast

Ugn: 200°

Det här behövs till ca 30 kakor:

Gör så här

1
Finfördela fettet i de torra ingredienserna och ev. smaksättning (ej sylten!) med hjälp av matberedare, mixer eller för hand. Forma degen till tre rullar och låt dem vila i kylskåp någon timme.

2
Dela upp varje rulle i tio bitar och forma kulor. Lägg dem på plåt täckt med bakplåtspapper. Om du vill göra syltkakor, gör en en fördjupning i varje degkula och klicka i litet sylt. Grädda kakorna på mittfalsen i 200° varm ugn i ca 12 minuter. Låt kakorna kallna på galler och förvara dem sedan i burk med tätslutande lock. De kan frysas.

Scroll to Top