Pepparkakor med ingefärssmak

Även om du kavlar degen tunt blir kakorna lite tjockare under gräddningen. Smaken är frisk och god och sprödheten utmärkt.

Du behöver

  • 0.5 dl ljus sirap
  • 0.5 dl socker
  • 50 g smör eller margarin
  • glutenfri mjölmix + 3 1/2 dl
  • 0.75 tsk bikarbonat
  • 1 msk malen ingefära
  • 1 tsk apelsinskal rivet
  • 1 st ägg

Ugn: 200°

Gör så här

1
Koka upp sirap med socker och häll den heta blandningen över smöret. Rör om så att fettet smälter. Blanda 1 dl glutenfri mjölmix med bikarbonat, ingefära och apelsinskal. Tillsätt detta till sockerblandningen tillsammans med 1 uppvispat ägg och ytterligare 3 1/2 dl glutenfri mjölmix. Låt degen vila i plastpåse i kylskåp över natten.

2
Pudra bordet med mixmjöl och kavla ut degen i omgångar. Du behöver minst 1 dl mix under utbakningen och lättast går det om du använder två ark plastfolie (glad pack) och “mjölar” mellan varven. Ta ut kakor med mått, du väljer själv hjärtan, löv eller vad du har för olika former att välja på. Lägg kakorna på smorda plåtar och grädda mitt i ugnen, i 200°, i ca 5 minuter. Låt pepparkakorna kallna på galler och förvara dem i burk med tättslutande lock.

Scroll to Top