Du behöver
- 2 st ägg
- 4 msk socker
- 6 dl glutenfri mjölmix
- 2 dl filmjölk
- 4 msk flytande fett (olja eller flytande margarin)
Garnering:
200 g bär frusna
Gör så här
1
Vispa upp ägg och socker och häll i mjölmix. Tillsätt filmjölk i omgångar medan du rör ihop ingredienserna. Värm plättjärnet och komplettera smeten med 4 msk flytande fett (olja eller flytande margarin). Droppa lite extra fett i laggen innan du startar gräddningen. Beräkna 1 msk smet till varje plätt. Sänk värmen till mellanläge och grädda plättarna till lagom färg på båda sidor. Det blir 28 stycken, det vill säga 4 laggar, av smeten.
2
Låt de frusna bären få ett uppkok, vi valde hallon men det går ju bra med andra sorter också.
Tål du gluten så använd vetemjöl istället! Plättarna är jättegoda.