Plättpuffar

Lite tjockare plättar med tätare konsistens än vanliga plättar. De passar som bakverk eller dessert med fruktmos eller sylt. Vi serverar varma bär till.

Du behöver

  • 2 st ägg
  • 4 msk socker
  • 6 dl glutenfri mjölmix
  • 2 dl filmjölk
  • 4 msk flytande fett (olja eller flytande margarin)

Garnering:

200 g bär frusna

Gör så här

1
Vispa upp ägg och socker och häll i mjölmix. Tillsätt filmjölk i omgångar medan du rör ihop ingredienserna. Värm plättjärnet och komplettera smeten med 4 msk flytande fett (olja eller flytande margarin). Droppa lite extra fett i laggen innan du startar gräddningen. Beräkna 1 msk smet till varje plätt. Sänk värmen till mellanläge och grädda plättarna till lagom färg på båda sidor. Det blir 28 stycken, det vill säga 4 laggar, av smeten.

2
Låt de frusna bären få ett uppkok, vi valde hallon men det går ju bra med andra sorter också.


Kommentar:
Tål du gluten så använd vetemjöl istället! Plättarna är jättegoda.

Scroll to Top