Du behöver
- frukt t ex
- 1.5 st aprikoser torkade och 1 dl russin
- 2 st ägg
- 2 dl socker
- 3.25 st glutenfri mjölmix
- 0.5 dl pofiber
- 1 tsk bakpulver
- 0.75 dl flytande fett
Ugn: 175°
Det här behövs:
Gör så här
1
Smörj en kransform som rymmer 1 1/2 l och bröa den med Pofiber eller glutenfritt ströbröd. Skär torkade aprikoser i små tärningar så att du får 1 1/2 dl, och blanda med 1 dl russin. Häll på ett par deciliter kokande vatten och låt stå medan du gör i ordning smeten.
2
Vispa ägg och socker till en tjock och pösig smet. Blanda mjölmix, Pofiber och bakpulver och häll ned i äggsmeten. Tillsätt margarin tillsammans med 1 dl vatten och den avrunna frukten, och rör om så att alla ingredienser blandas.
3
Skrapa ned smeten i kransformen och grädda kakan i 175° värme i ca 40 minuter. Låt kakan svalna något innan du stjälper upp den. Kakan kan frysas.
Frukten kan blandas i direkt, men vi tycker att kakan vinner i saftighet om frukten får svälla en kort stund i vatten.