Du behöver
- 2 dl glutenfri mjölmix
- 0.5 dl pofiber (potatisfiber, Semper)
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker eller rivet citronskal
- 3 st ägg
- 2 dl socker
- 1 dl mjölk
- 0.5 dl flytande fett
Ugn: 175°
Det här behövs:
Gör så här
1
Blanda mjölmix med Pofiber, bakpulver samt vaniljsocker eller rivet citronskal som smaksättning. Vispa ägg med socker till en pösig och ganska tjock smet. Häll i de torra ingredienserna och rör ett par tag.
2
Låt 1 dl vatten eller mjölk koka upp med fett och häll den kokande vätskan direkt i smeten. Rör nu om så att alla ingredienser blandas. Skrapa ned smeten i bakformen och grädda direkt i 175° varm ugn i 35 minuter på mittfalsen. Låt kakan svalna något innan du stjälper upp den på galler eller fat. Sockerkakan kan frysas.