Sockerkaka

Den här smeten kan även gräddas i vanlig rund kakform och då användas som tårtbotten. Här har vi dock valt en kransform. Smörj formen väl och bröa med glutenfritt ströbröd eller kokosflingor.

Du behöver

  • 2 dl glutenfri mjölmix
  • 0.5 dl pofiber (potatisfiber, Semper)
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker eller rivet citronskal
  • 3 st ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl mjölk
  • 0.5 dl flytande fett

Ugn: 175°

Det här behövs:

Gör så här

1
Blanda mjölmix med Pofiber, bakpulver samt vaniljsocker eller rivet citronskal som smaksättning. Vispa ägg med socker till en pösig och ganska tjock smet. Häll i de torra ingredienserna och rör ett par tag.

2
Låt 1 dl vatten eller mjölk koka upp med fett och häll den kokande vätskan direkt i smeten. Rör nu om så att alla ingredienser blandas. Skrapa ned smeten i bakformen och grädda direkt i 175° varm ugn i 35 minuter på mittfalsen. Låt kakan svalna något innan du stjälper upp den på galler eller fat. Sockerkakan kan frysas.

Scroll to Top