Kasslerpaj med mozzarella

Kassler med lätt röksmak smakar extra gott i ett grovt pajskal med valnötter och vetemjöl med fullkorn.

Du behöver

Pajdeg:

0.5 dl valnötter
2 3/4 dl vetemjöl med fullkorn
125 g smör
3 msk vatten

Fyllning:

1 st rödlök i tunna klyftor
1 st purjolök skivad
10 st champinjoner i fyra delar
2 msk smör
300 g kassler i bitar
1 st grön paprika i bitar
125 g minimozzarella

Äggstanning:

2 dl tomat Arla
1 dl crème fraîche
4 st ägg
salt svartpeppar
1 msk basilika hackad

Garnering:

solrosskott

Servera med:

tomater

Ugn: 225º

Det här behövs till en paj:

Gör så här

1
Lägg valnötter och vetemjöl med fullkorn i matberedaren med kniven monterad. Kör tills valnötterna är finfördelade. Tillsätt smöret och kör till en smulig massa. Tillsätt vattnet och kör tills det bildas en boll.

2
Tryck ut pajdegen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Ställ in den i kylen, ca 30 minuter. Nagga pajdegen och förgrädda i mitten av ugnen, ca 10 minuter.

3
Fräs lök, purjolök och svamp i smör, ca 5 minuter. Tillsätt kassler och paprika och låt det fräsa med någon minut. Lägg över allt i det förgräddade pajskalet. Fördela minimozzarellorna ovanpå.

4
Vispa samman smaksatt och naturell crème fraiche med ägg och smaksätt med salt, svartpeppar och färsk basilika. Häll äggstanningen över fyllningen.

5
Grädda pajen i nedre delen av ugnen, ca 30 minuter. Garnera med solrosskott. Servera med varma solmogna tomater.

Scroll to Top