Laxpaj med dill och dragon

Ett grönt pajskal med dill passar fint till fyllningen med rökt lax.

Du behöver

Pajdeg:

3 dl vetemjöl
2 msk dill hackad
1 tsk färsk dragon
125 g smör
3 msk vitt vin eller vatten

Fyllning:

4 st salladslökar skivade
3 st stjälkar selleri skivade
1 msk smör
100 g sockerärter delade och förvällda
200 g kallrökt lax strimlad

Äggstanning:

4 st ägg
3 dl matlagningsgrädde
salt svartpeppar
2 msk dill hackad

Garnering:

1 st rädisor knippa
50 g sockerärter
7.5 skiva kallrökt lax rosor
dill

Ugn: 225º

Det här behövs till en paj:

Gör så här

1
Lägg vetemjöl, dill och dragon i matberedaren med kniven monterad. Kör tills dill och dragon är finfördelade. Tillsätt smöret och kör till en smulig massa. Tillsätt vinet och kör tills det bildas en boll.

2
Tryck ut pajdegen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Ställ in den i kylen, ca 30 minuter. Nagga pajdegen och förgrädda i mitten av ugnen, ca 10 minuter.

3
Fräs salladslök och selleri i smör i en stekpanna, ca 3 minuter. Lägg över det i pajskalet tillsammans med sockerärter och strimlad lax.

4
Vispa ägg och matlagningsgrädde till äggstanningen. Salta försiktigt, eftersom laxen är salt, och peppra lätt. Tillsätt hackad dill och häll smeten över fyllningen. Grädda pajen i nedre delen av ugnen, ca 30 minuter.

5
Förväll delade rädisor och sockerärter. Lägg dem i mitten på pajen. Lägg laxrosor runt pajens kant och dekorera med dill. Servera med sallad.

Scroll to Top