Ananaspiroger

Utmärkta att ta med på utflykt.

Du behöver

  • 1 msk olja
  • 2 dl vatten
  • 0.5 pkt jäst (25 g)
  • 1 msk fiberhusk
  • 0.5 dl kesella (50 g)
  • 1 msk socker
  • 7 dl glutenfri mjölmix (vi använde Lailas)
  • 1 st krossad ananas (432 grams burk med 260 g fruktkött)

Till pensling:

ägg uppvispat

Ugn: 250°

Gör så här

1
Värm vatten och olja till 37° och rör ut den smulade jästen med degspadet. Tillsätt Fiberhusk och låt svälla i 10 minuter. Fortsätt degsättningen med kesella, socker och det mesta av mjölmixen.

2
Arbeta degen smidig, täck över och låt jäsa den i 35–40 minuter.

3
Öppna ananasburken och låt spadet rinna av i en sil.

4
Tillsätt resten av den angivna mjölmixen och arbeta ihop degen innan du skrapar ned den på bordet. Knåda degen lätt och kavla ut den i omgångar. Ta ut rundlar och välj ett mått eller en mall som är knappt 10 cm i diameter. Lägg rundlarna på plåt. Fördela en dessertsked ananaskross på varje rundel och vik dem till halvmånar. Tryck till kanterna med gaffel och nagga också ovansidan med gaffel.

5
Pensla pirogerna med ägg och grädda mitt i ugnen i 10–12 minuter.

6
Låt pirogerna svalna under bakduk. De kan frysas.

Scroll to Top