Portionskräm med choklad

Du behöver 50 g mörk blockchoklad (70%) 1 msk kakaopulver 1.5 msk potatismjöl 0.5 dl socker 5 dl mjölk 1 dl solroskärnor rostade Garnering: 2...

Du behöver

  • 50 g mörk blockchoklad (70%)
  • 1 msk kakaopulver
  • 1.5 msk potatismjöl
  • 0.5 dl socker
  • 5 dl mjölk
  • 1 dl solroskärnor rostade

Garnering:

2 msk solroskärnor rostade

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Bryt blockchokladen i bitar. Mät upp kakao, potatismjöl och socker i en skål och rör ut i hälften av mjölken.

2
Häll resten av mjölken i en kastrull och låt den koka upp med blockchokladen.

3
Vispa ned resten av mjölkblandningen och låt allt få ett uppkok under omrörning. Hacka 1 dl solroskärnor och rör ned i smeten. Dela upp krämen i portionsskålar och strö på solroskärnor som garnering. Cho-kladkrämen kan serveras både ljummen och kall.

Scroll to Top