Ängamat

En somrig soppa med krispiga grönsaker.

Du behöver

  • 4 dl vatten
  • 2 msk grönsaksfond konc
  • 250 g sommargrönsaker t ex blomkål, broccoli och morötter
  • 1 msk idealmjöl
  • 2 dl mjölk
  • 50 g bladspenat
  • salt och peppar
  • 0.5 dl persilja hackad

Servera med:

bröd mjukt
matfett ost 17%

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Koka upp vatten och fond i en gryta. Tillsätt sommargrönsakerna och låt dem sjuda, ca 3 minuter.

2
Vispa ut mjölet i mjölken, häll ner den i soppan och rör om. Sjud soppan, 3 minuter. Lägg ner spenaten och smaka av med salt och peppar.

3
Strö över persilja vid serveringen. Ät mjuk smörgås med ost till.

Scroll to Top