Du behöver
- 1 st burk krossade tomater
- 1 st grön paprika
- 0.5 st gurka
- hönsbuljong ca 6-8 dl
- 1 tsk sambal oelek
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 st citron
- 2 msk olivolja
- salt och peppar
Tillbehör:
krutonger
paprika hackad
gurka hackad
Det här behövs:
Gör så här
1
Kör tomater, skivad paprika och bitar av gurka i en mixer. Tillsätt buljong, sambal, pressad vitlök, några droppar citron och olivolja. Kör snabbt igen. Häll över soppan i en tillbringare, rör om. Smaka av med salt och peppar. Servera soppan väl kyld tillsammans med krutonger och grönsaker.
2
Så gör du krutonger:
Ta bort kanter på ett par dagar gammalt formbröd (gärna lite grövre) och skär det sedan i tärningar. Fräs/rosta krutongerna i en panna, på medelvärme, i lite olivolja. Pressa eventuellt ner ett par vitlöksklyftor, rör om.
Ta bort kanter på ett par dagar gammalt formbröd (gärna lite grövre) och skär det sedan i tärningar. Fräs/rosta krutongerna i en panna, på medelvärme, i lite olivolja. Pressa eventuellt ner ett par vitlöksklyftor, rör om.