Grekiska färsbiffar

Prova också att grilla biffarna på grillen sommartid.

Du behöver

  • 0.5 skiva formbröd vitt
  • 0.5 dl lättmjölk
  • 250 g köttfärs
  • 1 msk hackad persilja
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 krm peppar
  • 0.5 tsk oregano
  • 0.5 krm kanel

Det här behövs till ca 2 port:

Gör så här

1
Kantskär brödet och smula ner det i en bunke. Häll över mjölken och rör om. Tillsätt köttfärs och övriga ingredienser. Arbeta samman allt till en smidig smet.

2
Forma 4 biffar. Stek dem gyllene i lite matfett, ca 3 minuter på varje sida. Bjud sallad, tzatziki och eventuellt potatis eller bröd till. Tzatziki finns att köpa i de flesta livsmedelsaffärer men är också enkelt att göra själv.


Kommentar:
Riv 1/2 gurka grovt och strö över 1/2 tsk salt. Låt det ligga och dra ca 15 minuter. Pressa ur gurksaften och blanda gurkan med 2 dl matlagningsyoghurt. Smaka av med 1 krm peppar och 1-2 pressade vitlöksklyftor.

Scroll to Top