Räkpajer

Bjud dem som drinktilltugg eller på ett buffébord.

Du behöver

  • 125 g smör eller margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 2.5 msk kallt vatten

Fyllning:

800 g räkor med skal
1.5 dl riven ost
3 st ägg
2.5 dl mellangrädde
1.5 msk kaviar
1.5 msk hackad dill

Garnering:

räkor dillvippa

Ugn: 225°

Gör så här

1
Finfördela matfettet i mjölet till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop allt till en deg. Lägg den kallt att vila ca 30 minuter.

2
Dela degen i 16–18 lika stora bitar. Tryck ut dem i aluminiumformar och ställ dem på bakplåt.

3
Skala räkorna och ta undan 16–18 till garnering. Dela resten av räkorna i mindre bitar och fördela dem i pajformarna. Strö över osten.

4
Vispa samman äggen med grädde, kaviar och dill. Häll äggstanningen över osten.

5
Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Garnera med räkor och dillvippa. Pajerna är goda både varma, ljumma och kalla.

Scroll to Top