Du behöver
- 0.5 st purjolök
- 1 pkt skinka
- sallad ca 125 g blandad
- 1 st morot liten
- 0.5 st röd paprika
- 3 st hårdkokta ägg
Dressing:
1 dl gräddfil
40 g ädelost
1 msk ättiksgurka hackad
1 msk hackad gräslök
Det här behövs till ca 2 port:
Gör så här
1
Ansa och strimla purjolöken. Fräs purjolök och skinka i lite matfett.
2
Skölj salladen och låt den rinna av väl. Skala och riv moroten. Kärna ur och tärna paprikan. Blanda salladsbladen med morot och paprika. Skala äggen och halvera dem.
3
Rör samman gräddfil med riven ost. Finhacka gurkan och hacka gräslöken. Rör ner det i gräddfilen. Smaka av. Späd eventuellt med vatten om dressingen är för tjock.
4
Lägg upp sallad och ägg på två tallrikar. Fördela skinkröran ovanpå och ringla till sist över dressing. Bjud resten av dressingen bredvid.