Skinksallad med ägg

Ät bröd till salladen.

Du behöver

  • 0.5 st purjolök
  • 1 pkt skinka
  • sallad ca 125 g blandad
  • 1 st morot liten
  • 0.5 st röd paprika
  • 3 st hårdkokta ägg

Dressing:

1 dl gräddfil
40 g ädelost
1 msk ättiksgurka hackad
1 msk hackad gräslök

Det här behövs till ca 2 port:

Gör så här

1
Ansa och strimla purjolöken. Fräs purjolök och skinka i lite matfett.

2
Skölj salladen och låt den rinna av väl. Skala och riv moroten. Kärna ur och tärna paprikan. Blanda salladsbladen med morot och paprika. Skala äggen och halvera dem.

3
Rör samman gräddfil med riven ost. Finhacka gurkan och hacka gräslöken. Rör ner det i gräddfilen. Smaka av. Späd eventuellt med vatten om dressingen är för tjock.

4
Lägg upp sallad och ägg på två tallrikar. Fördela skinkröran ovanpå och ringla till sist över dressing. Bjud resten av dressingen bredvid.

Scroll to Top