Du behöver
- 0.75 dl olja
- 1 pkt jäst (50 g)
- 1 msk fiberhusk
- 2 dl hirsflingor
- 1 tsk salt
- mjölmix +3 dl glutenfri
Ugn: 200°
Det här behövs:
Gör så här
1
Värm 5 dl vatten med oljan till 37° (fingervärme). Smula jäst i en bunke och rör ut med degspadet. Tillsätt Fiberhusk, hirsflingor och salt och låt det stå och svälla i ca 10 minuter. Arbeta in 7 dl glutenfri mjölmix och tillsätt ytterligare 2 1/2-3 dl när degen har blivit slät och smidig. Degen ska inte vara för fast när du skrapar ned den i två väl smorda och bröade långformar som rymmer 1 1/2 l. Använd gärna hirsflingor att bröa med. Fördela degen jämnt och pudra över med ytterligare hirsflingor.
2
Låt jäsa under bakduk i knappt 60 minuter eftersom du bara jäser en gång. Grädda i 200° varm ugn i ca 35 minuter. Låt bröden kallna i bakduk och frys in det som inte går åt direkt.
Dela helst bröd som du fryser in så att du inte tar fram och tinar mer än det som går åt vid varje tillfälle.